Syftet med Google Ads

Annonsering i Google Ads är baserad på att annonserna är målinriktade, till exempel efter just de sökord du vill, en viss åldersgrupp, plats, eller till personer som redan söker efter en viss produkt eller tjänst. När en kund gör rätt Google-sökning så kommer annonserna att visas först i sökresultaten. Besök till sidorna via annonserna kommer automatiskt att kosta annonsören en viss mängd, vilket avgörs av en kontinuerlig annonsauktion.

Utöver sökordsinriktning kan du förbättra målsättningen med andra variabler, så som kön, ålder, intressen, personer som redan har besökt din webbplats och så vidare.

Google AdWords-annonsering är ofta hörnstenen för marknadsföringen i en online-verksamhet.

Till skillnad från andra metoder, till exempel sökmotoroptimering, så ger betalda Google Ads-annonser snabbare resultat och omedelbar synlighet i sökmotorerna, med en lägre initial investering. Tack vare det är Google Ads ofta ett logiskt första steg i sin digitala marknadsföring, som kan göra ditt företag känt över en natt.

Var kan mina annonser visas?

Google Ads kan visa dina annonser på många olika platser.

Här är några typiska exempel och information om deras beteende.

Google Ads textannonser

Textannonser

Det vanligaste är att skapa Google Ads-annonser som visas som vanliga sökresultat. Det är en kort textannons som består av en titel och två beskrivningar. När en kund gör en Google-sökning med den term du väljer så visas den annons som presterar bäst.

Din placering i resultaten beror bland annat på hur mycket du är villig att betala per annonsklick (kostnad per klick, CPC), samt annonsens kvalitetsresultat (hur väl annonsen och landningssidan matchar sökorden). Textannonser passar i princip alla företag med online-verksamhet.

Display-annonsering

Display-annonser

Bannerannonser i Display-nätverket kan skapas i olika storlekar och kan visas över hela Google Display-nätverket. Det erbjuder dig en mängd olika placeringsalterantiv på miljontals webbplatser.

Precis som textannonserna kan du även målinrikta display-annonser väldigt noggrant. De kan bland annat visas baserat särskilda ämnen, användarens intressen, sökorden som använts eller på specifika webbplatser.

Google Ads mobilannonser

Mobilannonser

Google Ads erbjuder även mobilannonsering. Du kan alltså skapa annonser som visas i diverse appar. Beroende på dina önskemål kan mobilannonser innehålla video, text, bilder eller digitalt innehåll.

Det finns dessutom plug-ins tillgängliga, till exempel för telefonsamtal, vilket innebär att du bara betalar för kunder som ringer dig.

YouTube video-annonser

Video-annonser

Video-annonser i det breda Google-nätverket har potential att nå en riktigt bra publik. Dessa annonser kan visas, utöver i YouTube, även på andra platser i Display-nätverket, såsom i spel och på andra webbplatser.

Priset för videoannonser beror på visningsantalet, medan kostnaden för en visning beror på annonsrankningen och kvalitetsresultatet. Du kan välja det maximala priset du vill betala för en visning.

Google Shopping

Google Shopping

Shoppingannonser är alternativ som är skapat för webbutiker. De visas som ett digitalt skyltfönster, oftast när någon söker efter en viss typ av produkt. Fördelen är att du kan visa upp en produkt med grundläggande produktinformation innan du betalar för ett klick. Utöver att visas i Googles sökresultat så kan annonserna även visas av deras sökpartners och på Google Shopping-sidan.

Vad kostar annonsering med Google Ads?

Kostnaden för Google Ads-annonsering är baserad på en budgivning. Ju mer en annonsör är villig att betala för ett klick, desto högre visas dennes annonser bland sökresultaten. Därtill så beror kostnaden per klick på kvalitetsresultatet för din annons, vilket bland annat beror på dess relevans, prestanda och landningssida.

I konkurrenskraftiga branscher är klickpriserna naturligtvis högre. Förutom att betala för klicken så beror kostnaden för arbetet på kampanjens storlek och behov av kontinuerlig uppdatering.

Mätning av resultaten

Effektiviteten av Google Ads-annonsering kan mätas med hjälp av analysering av webbplatsen, eller den inbyggda konverteringsspårningen i Google Ads. Så fort annonserna är igång är det viktigt att implementera konverteringsspårning för att förstå var kunderna kommer ifrån och vad det faktiska resultatet är av annonseringen.

Vi använder oss av analysering för att förstå Google Ads-annonsering. Bland annat följande punkter:

  • Det totala antalet och värdet av köp eller anbud
  • Kostnaden per förvärv, kontakt eller order
  • Avkastningen på investeringen (ROI)

Hur kan vi hjälpa ditt företag att lyckas med annonsering i sökmotorer?

  • Om du vill börja annonsera med Google Ads kan vi hjälpa dig att designa kampanjer och kontostruktur
  • Om du vill förbättra din befintliga Google-annonsering
  • Om du behöver hjälp med kontinuerlig optimering av annonser eller analysering

Kontaktförfrågan

Jag vill höra mer

Lämna din kontaktinformation, så kommer vi att kontakta dig inom 24 timmar