Vad är SEO-konsultering?

För oss innebär SEO-konsultering en djupgående undersökning av klientens synlighetsproblem, vilket låter oss skapa en produktiv strategi, rådgiva om vad som behöver göras, lösa problem och övervaka utvecklingen.

En konsult kan hjälpa dig med sökmotoroptimering på flera vis

En konsult kan hjälpa dig med att utforma en plan för innehåll och webbplatsstruktur, träna upp ditt marknadsföringsteam, se till att du följer Googles riktlinjer, eller leda din organisations anställda under hela SEO-projektet, eller bara under inledningsfasen.

Behöver du hjälp av vår SEO-tjänst?

Detta kan SEO-konsulten hjälpa dig med

Utforma en SEO-strategi

Utforma en SEO-strategi

Att utforma en SEO-strategi innebär att planera en omfattande strategi för sökmotoroptimering, baserat på dina mål, din budget, webbplatsens nuvarande status och din marknadsplan.

Strategin utformas för att du ska kunna nå dina mål så kostnadseffektivt som möjligt. En framgångsrik SEO-strategi hjälper din webbplats att förbättra resultaten och synas bättre i Googles organiska sökresultat. Planen kan behöva följas upp och eventuellt justeras ibland, eftersom det är många faktorer i spel, inklusive Googles algoritmändringar.

SEO-projektledning

SEO-projektledning

Att anställa en konsult för att leda ett SEO-projekt innebär att ditt företag redan har verktyg för innehållsskapande, konkurrens- och länkforskning, länkbyggnad, samt tekniska förbättringar.

I praktiken fungerar en SEO-konsult som chef för ditt befintliga team. Ett SEO-projekt är utan tvekan mer kostnadseffektivt när de anställda gör rätt sak vid rätt tillfälle och på vis arbetar mer effektivt.

Nyckelordsplanering

Nyckelordsplanering

När du sysslar med sökmotoroptimering så är nyckelorden helt enkelt nyckeln till allt annat. Sidorna optimeras och anpassas efter sökorden, sådet är omöjligt att nå toppen av sökresultaten om man fokuserar på fel ord.

En SEO-konsult kan hjälpa dig att hitta rätt sökord, som dessutom ökar försäljningen. Även om grovjobbet utförs av ditt eget team så lönar det sig ofta att outsourca
nyckelordsplaneringen till ett proffs, så att resten av arbetet inte går till spillo.

Länkbyggnad och planering

Länkbyggnad och planering

Att bygga länkar är en klurig del av sökmotoroptimering. Att börja sin länkbyggnad med rätt research, strategi, tekniker och verktyg från början sparar massvis av tid.

Det är viktigt för alla som är inblandade att förstå vad som är tillåtet, vilka ankartexter som ska användas, vilka sidor som ska målsättas och kvaliteten/relevansen för länkarna. Därför är det rekommenderat att ta hjälp av en SEO-konsult.

Innehållsdesign

Innehållsdesign

Nyckeln till framgångsrikt innehåll ligger i rätt planering och instruktioner. Däribland vilka sökord och ämnen som målsätts, när och var innehållet publiceras, samt mätning och analys av resultaten.

En SEO-konsult skapar en plan baserat på målgruppens intressen och sökorden som används, samt uppskattar mängden innehåll som behövs för att nå toppositionerna i Google med de rätta nyckelorden. När det finns en innehållsplan med instruktioner kan nästan vem som helst börja skriva och publicera kvalitetsinnehåll som lockar besökare.

Tekniska SEO-problem och lösningar

Tekniska problem

Har du problem med tolkning och användning av till exempel Google Search Console? En SEO-konsult hjälper dig att förstå sökkonsolen och andra SEO-verktyg, samt hur du kan göra webbplattsen snabbare.

De rätta verktygen hjälper dig att samla in den information som behövs för att förbättra omvandlingsfrekvensen och öka trafikmängden. Även problem och fel kan upptäckas, så som trasiga länkar, misstag i koden eller fel språkinriktning.

SEO-analys

SEO-analys

Är dina investeringar lönsamma, eller slösar du pengar på fel typ av annonsering? Att analysera statistiken ger dig bland annat information om vilka sökord som leder till köp och vilka ändringar som kan leda till bättre resultat.

En hög trafikmängd räcker inte om besökarna inte gör de önskvärda handlingarna på webbplatsen. Utvecklingen bör vara baserad på data. Om något inte fungerar så ska det upptäckas och korrigeras. Återigen kan en SEO-konsult hjälpa till.

Är SEO-konsultering en vettig investering?

Att ta hjälp av en konsult för sökmotoroptimering kan vara ett väldigt förnuftigt och kostnadseffektivt alternativ av flera anledningar.

Du kan få handlingsbara råd för ditt eget team av utvecklare, författare och redaktörer som saknar kunskap om sökmotoroptimering. Det innebär att du undviker många misstag och får bättre resultat snabbare.

Det kan vara lika nyttigt om du redan har anställt ett SEO-bolag för att hjälpa dig, men är tveksam över vad som verkligen händer och vilken typ av resultat du kan förvänta dig. En opartisk konsult från en tredje part kan rådgiva och kontrollera arbetets framsteg, samt resultaten som uppnås (eller ej).

Slutligen kan det löna sig om du redan kan mycket om sökmotoroptimering, men behöver hjälp på andra språk. En SEO-konsult kan hjälpa till att kartlägga möjligheter, upprätta relationer, planera innehåll, göra nyckelordsforskning och så vidare på andra nordiska språk, eller på engelska.

Ett par skräckhistorier om SEO

1. Jarmon Verkkokauppa Ltd en digital marknadsföringsbyrå för att utföra sökmotoroptimering för X tusen kronor per månad.

De berättade för oss att resultaten är omöjliga att förutsäga och att projektet kan ta flera år. Vi förstod problemet och betalade det överenskomna beloppet varje månad. SEO-bolaget använde ungefär en månad för att göra ändringar, för att sedan sluta helt.

2. Peten Verkkokauppa Oy bestämde sig för att fokusera på SEO, eftersom det är det billigaste sättet att hitta nya kunder.

Två personer i företaget visste lite om sökmotoroptimering. Kirsi hade hört att köpte länkar var ett enkelt sätt att öka tilliten, medan Joni trodde att ju fler sökord som kläms in i texten, desto högre blir synligheten i sökmotorer.

Som ett resultat av deras handlingar togs webbplatsen bort från Googles sökresultat och därmed nästan alla deras besökare.

Dessa exempel var påhittade, men det finns massvis av liknande historier som hade kunnat förhindrats om rätt frågor hade ställts innan jobbet utfördes. Ibland är problemen dessutom mycket klurigare att upptäcka och fixa.

Därför är det smart att anställa en SEO-konsult för att försäkra att allting görs på rätt sätt och faktiskt ger långvariga resultat.

Öka synligheten tillsammans med oss!

Kontakta oss och hitta den bästa lösningen för dina behov.

Kontaktförfrågan

Jag vill höra mer

Lämna din kontaktinformation, så kommer vi att kontakta dig inom 24 timmar