Producera sökmotoroptimerat innehåll

För att synas med rätt söktermer i sökmotorerna gäller det att optimera innehållet för dina nyckelord och deras variation.

På samma gång måste innehållet vara välskrivet och ha ett värde för läsaren. Du kan inte bara skriva för sökmotorerna, eftersom det är dina mänskliga besökare som räknas.

Fördelar

  • Bättre synlighet i sökmotorer
  • Ökad trafik och försäljning
  • Kvalitetsinnehåll är lätt att sprida
  • Varumärkets tillförlitlighet ökar
  • Du får organiska länkar

Vad innebär sökmotoroptimerat innehåll?

Sökmotoroptimerat innehåll innebär användbart kvalitetsinnehåll som innehåller de viktigaste sökorden. I praktiken innebär det att du använder relevanta sökord, att texten har ett syfte och att du inkluderar bilder, videos eller länkar där det är lämpligt.

Att producera innehåll för sökmotoroptimering är inte svart magi, utan handlar om att göra research för att hitta sökorden dina läsare faktiskt letar efter och som är relevanta för dina produkter eller tjänster. Sedan producerar innehåll du i enlighet med dem.

Innehållet måste även hållas aktuellt för att det ska vara användbart för läsarna, vilket i sin tur, med användarsignaler, bidrar till att uppnå högre ranking i Googles organiska sökresultat.

Varför är innehållsproduktion viktigt?

Internet är framför allt en källa till information. Om innehållet på din webbplats inte stämmer överens med dina besökares förväntningar så kommer de inte att använda dina tjänster eller köpa dina produkter.

Innehåll kan vara texter, bilder, videoklipp, verktyg eller något helt annat, men det viktigaste är att ta reda på kundens problem och ge dem rätt svar. När dina besökare hittar svaren de behöver kommer de även att använda dina tjänster.

Internet är fullt av bra innehåll, varför inte kopiera det från en konkurrent?

Många webbutiker och andra företag har tagit den enklaste vägen och kopierat sina produktbeskrivningar direkt från tillverkaren, återförsäljaren eller en konkurrent. Det fungerar inte

Duplicerat innehåll devalveras och ignoreras av sökmotorerna. Ofta går det inte att hitta alls i Google.

Se till att ditt innehåll är bättre än andra källor! Om du följer denna tumregel så hjälper det din sökmotoroptimering och betalar tillbaka besväret i längden.

Det finns bra och dåligt innehåll

Innehåll av hög kvalitet är en nyckelfaktor för att uppnå en bra konverteringsfrekvens och ranking i sökmotorerna.

För många år sedan ”optimerades” webbsidor genom att proppa in så många sökord som möjligt för att komma högre i sökresultaten.

Tack vare Googles nya och bättre algoritmer går det inte längre att lura sökmotorn på det sättet. Nu för tiden är det viktigt att framför allt tänka på kundens behov och optimera innehållet för att ge värde åt läsaren.

Högkvalitativt innehåll: Ger svar på besökarens frågor, underhåller och innehåller relvanta sökord.

Lågkvalitativt innehåll: Är spammigt, skrivet för att manipulera sökmotorer, fullproppat med sökord och ointressant för läsaren.

Är SEO-innehåll vanlig text med sökord?

Det bästa innehållet marknadsför sig självt, eftersom läsarna vill dela med sig av innehållet till sina vänner, kollegor, följare i sociala medier och så vidare.

Innehållsproduktionen bör bestå av mycket mer än bara sökord omgivna av irrelevant och tråkiga texter. Skapa innehåll som ger värde till läsaren genom att vara intressant, underhållande, lärorikt, känslosamt och användbart.

Påverkar sökmotorn vad som faktiskt sägs i texten?

Google förstår inte det svenska språket lika väl som engelska, men blir ständigt bättre. Än så länge går det att konkurrera genom att producera en stor mängd innehåll, även om kvaliteten inte är på topp.

Om du vill ha långvariga, hållbara resultat och organisk synlighet för webbplatsen genom åren så måste du dock producera högkvalitativt innehåll. Det är inte värt att spara några kronor på innehållsproduktion om du tappar rankingen lika snabbt som du uppnådde den.

Innehållets kvalitet kommer bara att bli viktigare i framtiden

Google är redan bra på att lista ut vad en viss sida handlar om, vem den riktar sig mot och när den bör visas. Artificiell intelligens, språkförståelse och algoritmer blir bara bättre för varje år som går.

Dessa teknologier används i samband med besökarnas beteende och mänsklig utvärdering för att ranka webbsidorna i Googles sökresultat. Se till att du tillfredsställer allihop!

Vad kostar innehållsproduktion?

Varje projekt är unikt. Produktionskostnaden beror på ämnet, hur mycket bakgrundsforskning som krävs och längden på innehållet.

Många företag och frilansare erbjuder innehållsproduktion med ordbaserad prissättning. Problemet med denna struktur är att forskningsarbetet ofta glöms bort och innehållets kvalitet sjunker, eller är omskrivet från andra källor.

Det normala priset för innehållsproduktion varierar från ungefär 500 till 1000 kronor i timmen. Arbetet går naturligtvis fortare när författaren har bekantat sig med ett visst ämne och inte behöver göra lika mycket research. Behöver du hjälp med innehållsproduktion?

Kontakta oss och begär en offert!

Kontaktförfrågan

Jag vill höra mer

Lämna din kontaktinformation, så kommer vi att kontakta dig inom 24 timmar